29. Mesterségek Ünnepe

29. Mesterségek Ünnepe Idén huszonkilencedik alkalommal költözik a Budai Várba a hazai mesterek és kézművesek színe-java. 2015-ben négy napon át, augusztus 20 – 23. között a pásztorok élete kerül előtérbe a Mesterségek Ünnepén.  A majdnem három évtized alatt sem változott a fő cél, mégpedig hogy jobban megismerhessük a még élő, ám ritka kézműves hagyományokat, amelyek mögött a régmúlt emberének találékonysága, ízlése és kitartása is érződik. És ha már találékonyságról beszélünk, az egyik legősibb mesterség, a pásztorlét erre remek példa. Mesterség és életforma egyszerre, ősidők óta.

Vendégeink Spanyolországból érkeznek

Vendégeink Spanyolországból érkeznek Idei kiemelt vendégeink Spanyolországból érkeznek. A kitűnő népművészek ősi technikákat, különleges eljárásokat és szemet gyönyörködtető alkotásokat hoznak el számunkra.

Nyitva tartás

Nyitva tartás A Mesterségek Ünnepe nyitvatartási ideje: 10.00 - 23.00 
A vásár 10.00 és 21.00 között van nyitva, este 11 óráig a színpadi programokat és a gasztronómiát élvezhetik.  

Családi jegy a Mesterségek Ünnepén

Családi jegy a Mesterségek Ünnepén A tavalyi nagy siker után idén is családi jeggyel kedveskedünk a látogatóknak. 2, 3 és 4 gyermekkel érkező családok számára külön kedvezményes csomagokkal készülünk.

Négynapos belépőjegy

Négynapos belépőjegy Idén négynapos jegy is vásárolható a napijegyek, családi jegyek és a szakmai jegy mellett a Mesterségek Ünnepére.

Kézművesség - műhelyek és mesterek

Kézművesség - műhelyek és mesterek Idén is több mint 50 műhelyben várják a mesterek a látogatókat, akik szívesen megismerkednének egy-egy mesterség hagyományos fortélyaival.

Külföldi mesterek részvétele a Mesterségek Ünnepén

Külföldi mesterek részvétele a Mesterségek Ünnepén Külföldi mesterek jelentkezését is sok szeretettel vesszük fesztiválunkra! Részletekért kattintson a tovább gombra.

Szakmai beszámoló a 28. Mesterségek Ünnepéről

Szakmai beszámoló a 28. Mesterségek Ünnepéről A Mesterségek Ünnepe rendezvény idén huszonnyolcadik alkalommal került megrendezésre a Budavári Palota területén.

Népművészeti Egyesületek Szövetsége

Népművészeti Egyesületek Szövetsége

A Népművészeti Egyesületek Szövetsége 33 éves múlttal rendelkező civil szervezet, megalakulása óta legfontosabb céljának tekinti a hagyományos magyar népi kézművesség értékeinek támogatását, a népművészettel foglalkozó emberek összefogását, regionális egyesületek, szervezetek létrehozását.

Sajtóregisztráció

Sajtóregisztráció Örömmel értesítjük a sajtó munkatársait, hogy mindazon kollégák részére, akik a Mesterségek Ünnepe 2014-es rendezvényének beharangozásában illetve a rendezvényről történő folyamatos tájékoztatásban segítségünkre vannak, az idei évben is tudunk sajtóbelépőt illetve szakmai jegy megvásárlásának lehetőségét biztosítani.